Biologische oplossingen

Biologische veranderingen

He is tijd voor verandering, wij helpen u graag verder..

De wereld veranderd, het wordt drukker en onbewust vervuilen we onze leefomgeving steeds meer. Tijd om daar verandering in te brengen, laten we beginnen in het verlengde van uw woonkamer.

Wij helpen u graag uw tuin weer een stuk ‘gezonder’ te maken, denk hierbij aan het terug dringen van bestrijdingsmiddelen, het werken met accumachines en het gebruiken van biologisch/organisch verantwoorde voeding in uw tuin.

Om u kennis te laten maken met onze biologische oplossingen, komen wij graag eens langs om samen uw tuin te verbeteren. Een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via info@demiddelpas.nl

 

Heeft u last van:

Wateroverlast

Water overlast kan op verschillende plekken problemen veroorzaken, denk hierbij op uw bestrating, maar ook uw gazon. Dit kan opgelost worden door onderanderen het aanleggen van watergoten die worden aangesloten op infiltratiekratten, zodat het water in uw eigen tuin verblijft. Ook door het uitzetten van regenwormen in uw gazon of borders ontstaan er gangen waardoor water beter wegtrekt en de bodumstructuur verbeterd.

Kwakkelende planten

Het liefst ziet u mooi in bloei staande planten in uw tuin, helaas komt het steeds vaker voor dat planten slecht willen groeien, dof van kleur zijn en minimaal bloeien. Dit geeft meestal aan dat er een probleem in de bodem zit of dat er een te kort aan voeding is. Door het vaststellen van de problemen voorkomt u het onnodig gebruik van teveel of verkeerde meststoffen. Wij kunnen voor ieder probleem een oplossing aan bieden, met in ons achterhoofd een gezonde leefomgeving.

Een sober gazon

Niets overtreft het gevoel van kriebelend gras onder uw voeten, echter is het houden van een mooi groen gazon een hele opgave. Door het gebruik van organische bemesting/structuur verbeteraars, kunt u veel problemen in uw gazon voorkomen. Denk hierbij aan onkruid/open plekken, schimmels, engerlingen/emelten en slecht groeiende grasspriet.

Een uitgeputte bodem

Door jarenlang gebruik van kunstmeststoffen (lees NPK) is het bodemleven compleet uitgeput, zeker omdat het een gewoonte is om jaarlijks blad en snoeiafval te verwijderen wordt de bodem niet meer op natuurlijke wijzen verrijkt met organische stoffen. Door toevoeging van bacterieel, schimmels en organische stoffen helpen wij het bodemleven weer op gang, waardoor deze zelfstandig kan functioneren.

Onkruid overlast

Onkruid in uw borders, gazon en bestrating zorgen vaak voor een doorn in uw oog, het bestrijden hiervan gebeurd al jaren op de zelfde manier, is dit dé manier? Doordat er steeds meer innovatieve oplossingen ontstaan om onkruid tegen te gaan, zijn vele onnodige bestrijdingsmiddel overbodig geworden. Dit in combinatie met een doordacht bemestings plan, voorkomt onkruid overlast.

Hier wil ik meer over weten!

Laat uw naam en mailadres achter en wij nemen contact met u op.